Onderwaterstillevens op Maat

Wil jij jouw bruidsboeket op een bijzondere manier vastleggen? Heb je een rouwboeket van iemand die veel van vissen hield? Of wil je iemand een bijzondere bos bloemen cadeau doen? Dan is een onderwaterstilleven op maat misschien iets voor jou. Deze manier van fotograferen paste ik voor het eerst toe tijdens het project Zonder Geluk Vaart Niemand Wel. Inmiddels heb ik al meerdere particulieren en bedrijven blij gemaakt met dit concept. 

Werkwijze

 • Voordat we aan de slag gaan plannen we een (telefonische) afspraak in. Samen kijken we naar de wensen en mogelijkheden. Wat voor bloemen wil je? Moeten er persoonlijke voorwerpen bij (let op, deze moeten dus wel waterbestendig zijn). Wil je er een (of meerdere) vis(sen) bij? We kijken naar de haalbaarheid en streven altijd naar het mooiste resultaat.
 • Als je zelf voor de bloemen of andere attributen zorgt maken we een afspraak waarop je de spullen kan afleveren in Helmond. Ik kan ze ook op komen halen (bijvoorbeeld een bruidsboeket aan het eind van de bruiloft) tegen meerprijs. Attributen komen altijd terug bij de eigenaar, bloemen worden doorgaans na de foto weggegooid.
 • Ik ga aan de slag met het stilleven. Naar wens voeg ik vissen toe. Deze vissen worden geleend uit een aquarium en worden ten alle tijden goed behandeld. Om die reden wordt er ook alleen met zoetwatervissen gewerkt. De vissen worden in dezelfde bak gefotografeerd als de bloemen. Soms op hetzelfde moment, maar als dit de gezondheid van de vissen schaadt apart. Voor het eindresultaat maakt dit geen verschil.
 • Als de foto klaar is krijg je alvast een digitaal voorproefje. Daarna kan het stilleven naar de drukker. Deze zal het stilleven printen op Fine Art Paper afgestemd op jouw situatie. Bij de basisprijs zit een print van 40 x 60 cm inbegrepen op mat papier verlijmd op dibond. Andere opties zijn o.a. met wax (beter beschermd) en/of in een baklijst. Natuurlijk kan ook het formaat worden aangepast tegen meerprijs.
 • De foto wordt geleverd met een gesigneerd certificaat. Om de basisprijs zo laag mogelijk te houden koop je in principe een foto in oplage. Dat wil zeggen dat jouw stilleven in totaal 5 keer verkocht mag worden. Staan er hele persoonlijke zaken op het stilleven dan spreken wij vooraf af hoe we dit aanpakken. Wil je zeker weten dat jij de enige bent met dit specifieke stilleven aan de muur? Dan kan je de oplage afkopen. 
 • Als de print klaar is kom ik de foto persoonlijk gratis afleveren (op afspraak) binnen een straal van 75 kilometer van Helmond. Natuurlijk mag je de print ook zelf komen halen.

Inbegrepen

De kosten voor een Onderwaterstilleven op Maat zijn € 649,- incl. BTW. Daar zitten de volgende kosten bij inbegrepen:

 • Materiaalkosten voor het stilleven (bloemen of andere attributen en huur vissen) met een maximum bedrag van € 75,-;
 • afspraak (digitaal of bij mij in het atelier) waarin we de wensen en mogelijkheden bespreken;
 • samenstellen stilleven, fotograferen en nabewerking;
 • digitaal voorbeeld voordat hij naar de drukker gaat;
 • print van 40 x 60 cm op Fine Artpaper (Cotton Rag of vergelijkbaar) incl. certificaat en op achterzijde genummerd en gesigneerd;
 • bezorging van de print incl. eventuele attributen bij een adres binnen een straal van 75 km van Helmond.

Natuurlijk zijn er veel meer opties bespreekbaar. denk daarbij aan een grotere print, andere afwerking, meerdere prints of een foto die voor eigen gebruik dient (als cover voor een boek, fotobehang of ansichtkaart). Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op

Toch liever een normaal stilleven? Klik dan op onderstaande afbeelding om naar de betreffende pagina te gaan.

Stillevens.jpg